september 18, 2021
Breaking News

Hoe maak je een voorbereiding op verre vakanties?

Hoe maak je een voorbereiding op verre vakanties

Voorbereiding verre vakanties

Wanneer je voor het eerst een verre vakantie gaat maken, ziet je voorbereiding er anders uit, dan wanneer je weer naar de Spaanse kust gaat, waar je elk jaar op hetzelfde plekje staat met je caravan. Deze laatste vakantie heeft voor jou weinig verrassingen: je weet wat je in de campingwinkel kunt kopen, dus je weet ook welke boodschappen je in Nederland voor vertrek nog wilt doen. De aardappelen en hagelslag liggen bij wijze van spreken al klaar als je start met inpakken. Ook je setje met Nederlandse magazines heeft zijn weg naar je bagage al gevonden. Hiermee red je het wel een aantal weken onder je parasol op het strand in de Spaanse zon.

Een verre vakantie naar Canada

Maar met het vliegtuig naar de andere kant van de wereld is wel even iets anders. Alleen al een ander vervoersmiddel heeft gevolgen voor je voorbereiding, want je kunt lang niet zoveel meenemen als in de auto met je caravan erachter. En dus beperk je je tot het toegestane aantal kilo’s dat met de bagage in het vliegtuig mee mag voor je vakantie naar Canada. Ook kijk je naar het soort bagage dat aan boord kan, want je mag lang niet alle soorten etenswaren mee over de grens nemen. Het zou jammer zijn als je bij aankomst al je goederen weg moet gooien of zelfs een boete krijgt, omdat je je niet aan de richtlijnen hebt gehouden. De reis naar het vliegveld vraagt ook aandacht. Want laat je je auto een aantal weken bij “lang parkeren” staan? Of is er familie die je weg wil brengen en op wil komen halen na je vakantie in Canada? En wat doe je met je huisdieren? Want je hond kon mee in de auto en die was ook welkom op de Spaanse camping. Het zijn allemaal zaken die je goed wilt regelen.

Een safari naar het wonderschone Namibië

Vlieg je niet naar het Westen, maar naar het Zuiden, dan is het Afrikaanse continent een bijzondere plek voor een verre vakantie. Een safari in Namibië wil je een keer in je leven meegemaakt hebben. Je rijdt met je gids in een grote, open truck met bovenop zitbanken en een overkapping tegen de zon door de natuur. Je kunt zelfs kiezen voor een nachtsafari, die heel spannend is. Je ziet de dieren namelijk pas, wanneer de lampen van de auto in hun ogen schijnen. Gelukkig is het personeel tijdens de safari altijd bewapend, zodat je veiligheid gegarandeerd wordt. Bij daglicht zie je tijdens een safari in Namibië weer hele andere activiteiten van dieren. ’s Nachts zijn ze vaak op jacht, overdag liggen ze in de schaduw of zoeken ze een plaats om water te drinken.

Sparen voor je vakantie

Of het nu een safari Namibië is, of een vakantie naar Canada wordt, het is prettig als je na het boeken van de reis voldoende budget over hebt, om ter plekke leuke activiteiten te kunnen doen. Laat de spaarpot maar goed gevuld zijn.