augustus 4, 2021
Breaking News

Prepaid creditcard ideaal betaalmiddel op reis

Prepaid creditcard ideaal betaalmiddel op reis

Als je op reis gaat naar een ander land, dan zal je daar mogelijk te maken krijgen met een andere valuta. Daarnaast is het natuurlijk ook niet de bedoeling dat je te veel geld uitgeeft op vakantie en wil je graag een oogje houden op je financiën. Vroeger gingen we op pad met traveler’s cheques of bonden we ons fortuin strak op ons lichaam in een buiktas. Vandaag de dag is dat gelukkig helemaal niet nodig en kun je al je financiële problemen in het buitenland oplossen met een pre-paid creditcard.

Een creditcard, maar dan prepaid

Iedereen kent de creditcard natuurlijk. Het is een pas die je gebruikt om mee te betalen en die je zelf later aflost. Je gebruikt dus eigenlijk geld dat niet van jou is totdat je je creditcard schuld hebt af betaald. Dit heeft natuurlijk als grote risico dat je meer uitgeeft dan dat je zou willen. Hier is nu een oplossing voor gevonden, in de vorm van een creditcard die je van tevoren oplaadt. Je kunt dan exact bepalen hoeveel geld je beschikbaar hebt voor je vakantie en je zal niet meer uitgeven dan wat je kan. Een dergelijke creditcard is dus superhandig voor als je op reis bent. En aan een pre paid creditcard zitten ook nog andere voordelen verbonden.

Bij diefstal

Als je gewone creditcard wordt gestolen, dan kunnen de dieven er in principe alles mee betalen dat ze willen. Ze geven de kaart aan de medewerker, deze haalt hem langs een lezer en de betaling is afgerond. Gelukkig ben je meestal wel verzekerd tegen diefstal en kun je dat geld later terugkrijgen, maar dit is allemaal extra werk. Met een creditcard die je van tevoren hebt opgeladen kan een dief niets meer uitgeven dan wat er daadwerkelijk op staat. Als je er dus zorg voor draagt dat er nooit te veel op je pre-paid creditcard staat, dan zal je van een diefstal niet al te veel verdriet hebben.

Wereldwijde betalingen

Met een creditcard kun je wereldwijd betalen en dit op een snelle, veilige en gemakkelijke manier. Dit maakt het een ideaal betaalmiddel voor op vakantie, omdat de meeste landen en winkels hem gewoon accepteren. Over je betaling betaal je vervolgens ook geen rente. Een prepaid creditcard is dus eigenlijk gewoon een digitale wereldportemonnee.

Goedkoper voor iedereen

Een laatste groot voordeel van een pre-paid creditcard is dat deze goedkoper is dan een gewone creditcard. Je hoeft er geen maandelijks bedrag voor te betalen, je bent niet verplicht om de kaart af te lossen en over het geleende bedrag betaal je geen rente. Daarnaast mag iedereen een pre paid creditcard aanvragen en wordt er geen toetsing gedaan van jouw financiële situatie bij het BKR. Je gebruikt immers alleen je eigen geld en er is geen sprake van krediet en leningen. Ga jij binnenkort op vakantie en vraag je je af hoe je je financiën zal moeten regelen in het land van bestemming? Het antwoord is duidelijk met een prepaid creditcard.